بررسی اثرات کودهای شیمیایی بر سلامت انسان
فرمت فایل دانلودی: .docxفرمت فایل اصلی: docx
تعداد صفحات: 25
حجم فایل: 109
قیمت: : 18000 تومان
بخشی از متن:
خلاصه:
یکی از راهبردهای مهم توسعه کشاورزی در کشور ارتقاء سطح سلامت جامعه و تحقق شعار پیشگیری مقدم بر درمان است. تغذیه نامتعادل گیاهان منجر به سوء تغذیه در انسان می گردد. از علائم سوء تغذیه، میتوان به ریزش مو، بداخلاقی، سرماخوردگیهای مزمن، افسردگی، کم خونی، ایمنی پائین بدن و سرطان اشاره نمود. مطابق گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO) در سال 2007، رتبه بهداشتی ایران 123 میباشد که این رتبه بسیار پایین بوده و علت اصلی آن سوء تغذیه است. استمرار در مصرف نامتعادل کود علاوه بر اینکه که تهدیدی جدی برای سلامت خاک می باشد، سبب کاهش عملکرد کمی و کیفی محصولات کشاورزی، بخصوص در سبزی ها و صیفی ها می شود. با مصرف نامتعادل کودها به ویژه زیادهروی در مصرف کودهای نیتروژنی و فسفاتی علاوه بر افزایش تجمع نیترات (NO3-) و کادمیم (Cd2+)، از غلظت ویتامین C نیز کاسته میشود. کارآیی این کودها به دلایل مختلف پایین است و ثانیاً این کودها به دلیل اینکه باعث تجمع نیترات و کادمیم در انواع محصولات کشاورزی میشوند، نقش چندان مثبتی بر سلامتی جامعه ندارند. بررسی ها نشان می دهد که مصرف کودهای اخیر علاوه بر سازگار بودن با محیط زیست، نقش بسیار مثبتی بر سلامتی انسان دارند. در این راستا پیشنهاد می شود بجای کودهای فسفاتی رایج از کودهای بیو فسفات و سوپر فسفات ساده تولید داخل که عمدتا عاری از کادمیم می باشند، حداکثر استفاده به عمل آید. همچنین از کودهای گوگردی نیز جهت کاهش pH ریزوسفر و افزایش کیفیت محصولات کشاورزی به صورت جایگذاری عمقی همراه با مواد آلی و تیوباسیلوس استفاده شود. نسبت متعادل پیشنهادی برای خاکهای آهکی کشور (ریزمغذیها) ٪4 + (کودهای گوگردی) 35 + 30 – 35 - 100 میباشد. در این راستا می بایست از مصرف کودهای نیتروژنی و فسفاتی کاسته و مصرف بیشتر به سمت و سوی کودهای کامل ماکرو، اوره با پوشش گوگردی، سولفات روی، کودهای گوگردی و زیستی یابند. میزان کادمیم و سرب کودهای فسفاتی وارداتی به دقت کنترل گردد. توصیه کود بر مبنای نتایج آزمایشگاهی خاک، گیاه، آب و میوه انجام گیرد. ارزیابی کنترل کیفی محصولات کشاورزی مطابق استانداردهای جهانی صورت پذیرد.