پایان نامه آت اکولوژی گیاه مرتعی گونه Galium verum
فرمت فایل دانلودی: .docفرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 141
حجم فایل: 3387
قیمت: : 100000 تومان
بخشی از متن:
چکیده:
بررسی رابطه بین گونه های گیاهی با فاکتور های غیر زنده محیطی و نیز عوامل زنده، موجب شناخت بیشتر و برنامه ریزی و مدیریت استفاده بهینه از این گونه ها خواهد شد. یکی از گونه های مهم مرتعی Galium verum میباشد. در این تحقیق فاکتور هایی بین خاک و گیاه با استفاده از آزمون های مختلف تجزیه واریانس و دانکن، مورد بررسی قرار گرفت. آماربرداری هواشناسی طی آمار 11 ساله و مطالعه مراحل فنولوژی گیاه طی بازدید های 7 روزه انجام شد. جهت بررسی پراکنش گونه از 4 جهت جغرافیایی حوزه مورد مطالعه و تعیین خصوصیات از جهت شمالی رویشگاه، نمونه ها در سه طبقه ارتفاعی1600-1400، 1800-1600، 1800< با سه تکرار به صورت تصادفی سیستماتیک مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد اقلیم منطقه نیمه خشک فراسرد بوده و گونه مذکور از اواخر اسفندماه شروع به جوانه زنی کرده و از اواسط خرداد وارد مرحله گلدهی شده و مرحله تشکیل بذر از اواخر تیرماه شروع شده و ریزش بذر از اواسط مرداد تا اواسط شهریور ادامه می یابد. از نظر زمین شناسی سازند منطقه آهکی روته بوده و بافت خاک در هر سه طبقه ارتفاعی تفاوت معنی دار دارد. در جهات جغرافیایی میزان پراکنش گونه با افزایش ارتفاع کاسته شده و بیشترین میزان پوشش گیاهی در جهت شمال، شیب های کمتر از 50 درجه و ارتفاعات کمتر از 1700 می باشد. بیشترین میزان فسفر گیاه در مراحل مختلف فنولوژیکی و نیتروژن در مرحله رشد فعال در طبقه اول ارتفاعی که با افزایش ارتفاع کاسته می شود که به دلیل همبستگی منفی با میزان آهک و ماسه خاک و همبستگی مثبت با رس، سیلت و اشباعیت خاک می باشد. بیشترین میزان پتاسیم گیاه در طبقات ارتفاعی در مرحله رشد فعال و کمترین میزان فسفر در مرحله گلدهی می باشد. عامل ارتفاع بر کیفیت علوفه تأثیری ندارد ولی میزان پروتئین خام با افزایش ارتفاع کاسته می شود. بیشترین میزان کیفیت علوفه در مرحله رشد فعال می باشد و در طول مراحل فنولوژیکی از کیفیت علوفه کاسته می شود. این گونه به دلیل بالا بودن خوشخوراکی و کیفیت علوفه در مرحله رشد فعال و پراکنش در جهت ها، شیب و ارتفاعات مختلف می توان اقدام به کشت مصنوعی در مراتع نمود.
کلید واژه ها: آت اکولوژی Galium verum، کیفیت علوفه، دره شهداء آذربایجان غربی
فهرست مطالب:
چکیده
فصل اول: کلیات
1-1 مقدمه
1-2 بیان مسئله و ضرورت تحقیق
1-3 خصوصیات گیاه شناسی
1-4 فرضیات
1-5 اهداف
فصل دوم: سابقه و پیشینه تحقیق
2-1 تحقیقات انجام شده
2-1-1 تحقیقات انجام شده در داخل کشور
2-1-2 تحقیقات انجام شده در خارج از کشور
فصل سوم: مواد روش ها
3-1 موقعیت جغرافیایی و خصوصیات فیزیوگرافی منطقه مورد مطالعه
3-2 هوا و اقلیم
3-3 روش نمونه گیری
3-4 مطالعات زمین شناسی
3-4-1 سازند دو رود
3-4-2 سازند آهکى روته
3-4-3 سازند آهکى نسن
3-5 مطالعات خاک شناسی
3-5-1 بررسی ویژگی ها و برخی عناصر موجود در خاک
3-5-1-1 اندازه گیری pH خاک
3-5-1-2 اندازه گیری هدایت الکتریکی عصاره اشباع خاک یا EC
3-5-1-3 اندازه گیری ماده آلی
3-5-1-4 اندازه گیری مواد خنثی شونده برحسب کربنات کلسیم
3-5-1-5 تعیین بافت خاک
3-5-1-6 تعیین میزان نیتروژن خاک
3-5-1-7 تعیین فسفر قابل جذب درخاک (روش اولسون)
3-5-1-8 تعیین میزان پتاسیم خاک
3-5-1-9 تعیین میزان کلسیم خاک
3-6 مطالعات پوشش گیاهی
3-6-1 بررسی ویژگی های پوشش گیاهی
3-6-1-1 تراکم
3-6-1-2 درصد تاج پوشش گیاهی
3-6-1-3 وزن خشک
3-6-2 اشکال زیستی گیاهان همراه در منطقه
3-6-3 تعیین ترکیب شیمیایی گیاه
3-6-3-1 تعیین میزان نیتروژن گیاهی
3-6-3-2 اندازه گیری پتاسیم در گیاه
3-6-3-3 اندازه گیری فسفر در گیاه
3-6-3-4 اندازه گیری کلسیم در گیاه
3-7 تعیین کیفیت علوفه گیاه شیرپنیر
3-7-1 دیواره سلولی منهای همی سلولز (ADF)
3-7-2 درصد ماده خشک قابل هضم (DMD)
3-7-3 انرژی متابولیسمی (ME)
3-7-4 پروتئین خام (CP)
3-8 تجزیه و تحلیل آماری
فصل چهارم: نتایج تحقیق
4-1 هوا و اقلیم
4-1-1 اقلیم
4-1-2 بارندگی سالانه
4-1-3 میانگین سالانه دما
4-1-4 میانگین دمای سالانه حداکثر و حداقل شبانه روزی
4-1-5 منحنی آمبروترمیک منطقه دره شهداء
4-2 خصوصیات گیاه شناسی
4-2-1 روش تکثیر و ازدیاد گونه
4-2-2 مطالعه مراحل فنولوژی گیاه
4-3 خصوصیات خاک
4-3-1 ویژگی های خاک شناسی
4-4 خصوصیات پوشش
4-4-1 تراکم
4-4-2 درصد تاج پوشش گیاهی
4-4-3 میزان تولید گیاه (وزن خشک)
4-4-4 نتایج حاصله از بررسی خصوصیات پوشش گیاهی در سه گروه ارتفاعی
4-4-5 نتایج حاصله از بررسی خصوصیات پوشش گیاهی در چهار جهت جغرافیایی
4-4-6 گیاهان همراه
4-5 خصوصیات گیاه
4-5-1 نتایج حاصله از بررسی برخی عناصر غذایی گیاه در سه گروه ارتفاعی
4-5-2 نتایج حاصله از بررسی برخی عناصر غذایی گیاه در مراحل مختلف فنولوژیکی
4-5-3 نتایج حاصل از بررسی کیفیت علوفه در سه گروه ارتفاعی
4-5-4 نتایج حاصل از بررسی کیفیت علوفه در سه مرحله فنولوژیکی
4-6 همبستگی
4-6-1 تعیین همبستگی بین عناصر خاک و گیاه در مراحل مختلف فنولوژیکی
4-6-2 تعیین همبستگی بین عناصر خاک و گیاه در طبقات ارتفاعی
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
5-1 بحث و نتیجه گیری
5-1-1 بحث و نتیجه گیری مطالعات فنولوژی گیاهی
5-1-2 مطالعات زمین شناسی و خاک شناسی
5-1-3 بحث و نتیجه گیری مطالعات پوشش گیاهی
5-1-4 بحث و نتیجه گیری عناصر غذایی گیاه
5-1-5 بحث و نتیجه گیری کیفیت علوفه
پیشنهادات
فهرست منابع
منابع فارسی
منابع انگلیسی