دانلود پکیج آموزشی نمایش های عروسکی در 22 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
دسته بندی پکیج های درمانی روانشناسی
بازدید ها 1
فرمت فایل doc
حجم فایل 26 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 22
دانلود پکیج آموزشی نمایش های عروسکی

فروشنده فایل

کد کاربری 4084
کاربر

دانلود پکیج آموزشی نمایش های عروسکی در 22 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc

 

تعریف نمایش :

نمایش مفهمومی است که یک هستی مطلق و یگانه ندارد و تعریف های متعددی برای آن ذکر شده است (جنینگز، 1987). هنر،فعالیت و اشتیاق یا غریزه انسانی که در نمایش تجلی می یابد، چنان در ژرفای تار و پود انسان و پی گرفت های وی تنیده شده اند که تعیین یک حد و مرز قاطع بین فعالیت های عام تر و نمایش تقریبا ناممکن است (تعاونی، 1382).  بسیاری از مردم ، نمایش و تئاتر را با هم مرتبط می دانند اما در حقیقت این دو مفهموم متفاوتند. نمایش یک نجربه شخصی است (کلمه از واژه یونانی Drao می آید به معنای I Do  یا I struggle). تئاتر در ارتباط با تجربه با دیگران شکل می گیرد (واژه ای که از کلمه یونانی Theatron می­آید به معنای مکانی برای نمایش دادن (دیدن) (کاسون، 2006). نمایش را می توان کنشی تقلیدی دانست،کنشی برای تقلید و بازنمایی رفتار بشر. عاملی که نمایش را نمایش می سازد، دقیقا بیرون و فراسوی واژه ها قرار دارد و عبارت از کنش یا عملکردی است که به اندیشه مفهوم مورد نظر پدید آورنده اثر، تحقق کامل می بخشد. هنر نمایش عینی ترین و ملموس ترین شکل باز آفرینی موقعیت ها و روابط انسانی است زیرا نمایش بر خلاف قالب های روایتی که بازگویی رویدادهای گذشته و خاتمه یافته گرایش دارند،در ابدیت زمان حال جاری است؛ در اکنون و اینجا نه در آن وقت ها و آن جاها (وینیکات، 1974). بالعکس، تئاتر اجرای آگاهانه یک متن یا یک موضوع از پیش تعیین شده است که هدف های متعددی را دنبال می کند؛تئاتر آموزش می دهد،ارشاد میکند،سرگرم میکندو نیز در دراه کشف جهان و الهام بخشیدن به تماشاگران گام بر میدارد. بنابراین تئاتر وسیله ای می شود که انسان توسط آن جان خود را تعریف می کند، یا از طریق آن از واقعیت های تلخ می گریزد (براکت،1977). در نگاهی کلی می توان نمایش و تئاتر را قالبی برای اندیشه، روندی برای شناخت و شیوه ای برای برگرداندن مفاهیم انتزاعی به شرایط ملموس انسانی دانست. به عبارت دیگر، تئاتر، انبوه تماشاگر را از صورت مجموعه ای مرکب از انسان های منفرد خارج و تبدیل به ناهشیار جمعی می کند. نمایش و تئاتر به عنوان یک وسیله بیانی و ارتباطی - گذشته از داستان گوییی و یا بازنمایی رویدادها به باز آفرینی حالت های عاطفی انسان و شرکت دادن تماشاگران در عواطف گوناگون می پردازند. و به وسیله تبدیل می شوند که دامنه تجربیات انسانی را گسترش می دهند و بسط و توسعه ظرفیت آنان برای درک عواطف غنی تر ،ظریف تر و  رفیع تر  را در پی دارند (تعاونی،1382).

جلسات آموزشی

 

جلسه اول

-        معرفی دو عروسک به کودکان و توضیح نقش آن ها

-        آشنایی کودکان با عروسک ها و دادن فرصتی جهت لمس و برقراری ارتباط  با آن ها

 جلسه دوم

-    اجرای نمایشی در ارتباط با آشنایی کودکان با نقش و وظیفه بعضی افراد خانواده و جامعه شامل پدر، مادر، معلم، همسالان. در این جلسه نقش پدر و مادر به این صورت نمایش داده می شود: کودک از همان دوران طفولیت باید بداند که پدری دارد و این پدر می تواند در برابر خطرات گونا گون زندگی از او محافظت کند.وظیفه پدر این است که به کودک عشق و علاقه ای ابراز کند که ماورای حمایت کردن صرف باشد و در عین حال به او احساس آزادی و استقلال بدهد. در حالی که عشق و محبت مادر به نوزاد می گوید که او دوست داشتنی است و محرمیت و اطمینان پدر به کودک می گوید که فردی شایسته و لایق است.

-        توجه دادن به رفتار مناسب و تقویت کلامی کودکان در یادگیری این رفتارها

-        پرسش سوالاتی پیرامون نمایش اجرا شده توسط عروسک ها

جلسه سوم

-    اجرای نمایش در ارتباط با چگونگی برقراری ارتباط با دیگران(در این نمایش بیشترین تاکید بر آموزش نه گفتن خواهد بود). محتوای نمایش به این شرح خواهد بود:

آموزش این موضوع که لزومی ندارد همواره به در خواست های دیگران- مخصوصا به جز افراد خانواده- تن بدهند؛ و چه بسا افراط در این رفتار موجب بیزاری از خویشتن هم بشود.بنابراین باید تلاش کرد کودکان حد و مرز رفتار اجتماعی درست و شایسته را بهتر بشناسند و از آن مهمتر این حدود را تمرین کرده راهکارهای تازه ای جستجو کنند، یا از نزدیکان خود راهنمایی بخواهند.

-        توجه دادن به رفتار مناسب و تقویت کلامی در یادگیری این رفتار ها

-        پرسش سوالاتی  پیرامون نمایش اجرا شده توسط عروسک ها

 جلسه چهارم

-    اجرای نمایشی در ارتباط با تعریف و شناخت احساسات و هیجان ها.هدف این است که به کودکان اجازه بدهیم تا به گونه ای  آشنا با هیجان های خود رشد کنند، احساسات خود را بشناسند و آن ها را بپذیرند. این پذیرش خود،گام مهمی در مسیر دستیابی به عزت نفس و احساس شادمانی است.

-        توجه دادن به رفتار مناسب و تقویت کلامی در یادگیری این رفتار ها

-        پرسش سوالاتی  پیرامون نمایش اجرا شده توسط عروسک ها

 

 

منبع :                          دارد (به شیوه APA)

نوع فایل:                      WORD و قابل ویرایش

تعداد صفحات:               22